Dutch English French German Italian Russian

АКО ПЕТРЕСКИ ГО БАРА ЦАР САМУИЛ ОД СКОПЈЕ, КУРАЈЧАНИ ИСТО БАРААТ ДЕЛ ОД ВОИНОТ НА КОЊ

Ниво на корисникот: / 18
НајлошоНајдобро 

Поттикнати од идејата на градоначалникот Петрески, кој деновиве го побара поставениот споменик на Цар Самоил во Скопје, да биде донесен во Охрид,

Курајчани со уште подослетлив предлог, аналогно на тоа ние ги бараме половите органи од коњот, (воинот на коњ), со оглед на тоа што ни припаѓаат нам. Слично како што смета Петрески дека споменикот стрчи и смета на плоштадот Македонија, така и курајчани не го бараат целиот коњ (Букефал) , туку бараме самонекои деловиод него. Ваквата идеја на Курајчани е поттикната од таткото на Охрид, кој треба да биде добар и позитивен пример за сите на Општина Охрид, а не поттик за провокација и исмејување на Локалната па и Охрид воопшто , при што не му доликува на еден туристички центар. Наместо градоначалникот Петрески, да покрене иницијатива за подигнување на споменик на Царот Самоил, во Охрид, тој го побарува споменикот од Скопје, доволен повод за уште повеќе исмејување.

 


AddThis
АНДРОИД АПЛИКАЦИЈА