Dutch English French German Italian Russian

Во пресрет на големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица- Голема Богородица, Куратица оваа година има со што да се пофали.

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Куратица традиционално и оваа година зеде учество на Меѓународниот карневал во Прилеп -Прочка 2016

 

 

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Со тргнување на Василичарската поворка од крај василичарскиот оган, на 13ти јануари во 18 часот ќе се означи почетокот на овогодинешниот, 18ти по ред  Курајчки карневал.

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Традиционално вечерва како и секоја година на средселото се пали бадниковиот оган .

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Согласно Стратегијата за одржлив локален економски развој на Општина Охрид, и стратешките цели во областа на туризмот, главна намена и цел на проектот е да придонесе во постигнувањето на дефинираните стратешки цели и е во согласност со стратешката цел за дефинирање на туристичкиот производ и понуда и нивна презентација и промоција, како и со стратешката цел во областа на културата, културно-историското и природно наследство за изнаоѓање на нови форми и активности за координиран и одржлив развој на културното и природното наследство

 

 

АНДРОИД АПЛИКАЦИЈА